2012/10/12

12 diena: kaip pomėgį paversti pajamų šaltiniu, pažintis su Makaliumi ir skrebinimas

Susipažinau su Makaliumi!  

Taip, taip, žinau, geriau vėliau negu niekada. Kad toks žmogus egzistuoja, man buvo aišku, bet šiandien pamačiau jį gyvai, pasakojantį apie savo makališkų kelionių verslo pradžią, vystymąsi ir netgi ateities planus (šį savaitgalį Litexpo rūmuose vyksta "Versli Lietuva" renginiai, kuriuose gali dalyvauti visi besidomintys verslu, idėjomis ar netgi tuo, kaip savo pomėgį paversti verslu). Nepatikėsit, bet tai buvo vienas iš nedaugelio kalbėtojų, kurio man buvo įdomu ir malonu klausytis nuo A iki Z. Ir tai yra žmogus - savo pomėgį pavertęs pajamų šaltiniuVideo įrašą bus galima artimiausiu metu peržiūrėti "Versli Lietuva" puslapyje. 

Kuo tai susiję su manim arba su tavim? Ar turi rimtą pomėgį? Ar manai, kad jis galėtų tau suteikti papildomų arba pagrindinių pajamų? Prieš metus tokio pomėgio neturėjau ir aš. Maniau, kad anglų kalba yra mano pomėgis, amatas ir pajamų šaltinis. Taip tebemanau iki šiol, tik... atradau papildomą naują pomėgį, į kurį su malonumu panirau ir įklimpau iki ausų. Tai skrebinimas (angliškai scrapbooking). 

Visų galimų idėjų, kurias galima įgyvendinti ir taip sukurti papildomą pajamų šaltinį aš nepasakosiu, nes jas reikia (ar reikės) įgyvendinti. Bet pažiūrėjus į "skrebo" paplitimo mąstą pasaulyje, tai tikrai kaip koks užkrečiamas virusas. Malonus virusas :). 

Šiomis dienomis mano skrebinimo pomėgiui ir blogui sukanka vieneri! Nuo pirmųjų skrebukų namudinėmis priemonėmis ir pirmoko žinių nueitas ilgas kelias. Šiandien žinau, moku ir galiu daugiau, bet realiai tai tokia sritis, kuri leidžia vystyti kūrybiškumą ir kurioje fantazijai ir tobulėjimui ribų nėra.

Skrebinimas apima kelias sritis:

         Art journalling (meninis dienoraščių rašymo stilius)



Skrebukai (nuotraukų įamžinimas ir apipavidalinimas įv. priemonėmis)



Atvirukai, albumai ir kiti popieriniai dirbiniai


Išvada tokia:
  1. Pagalvok apie tai ką labiausiai mėgsti.
  2. Tą dalyką ar žinias apie tai reguliariai vystyk ir tobulink.
  3. Susikurk viešą erdvę (puslapį ar bogą).
  4. Išsirink sau tinkamą būdą, kaip iš pomėgio susikurti pajamų.
  5. Jei turi pomėgį, bet neturi idėjų, kaip tai paversti pajamomis, mokykis iš jau tai padariusių.
  6. Galvok, planuok, bandyk, daryk ir būdai/ priemonės pačios atsiras tinkamu laiku, tinkamoje vietoje.

Man smalsu, koks tavo pomėgis? Gražaus ir įspūdingo savaitgalio! Iki!

P.S. Jei norėtumėte išbandyti skrebinimą (Vilniuje), duokit žinią! :) 



1 diena - čia. 2 diena yra čia. 3 diena yra čia. 4 diena yra čia. 5 diena yra čia. 6 diena yra čia. 7 diena yra čia. 8 diena yra čia. 9 diena yra čia. 10 diena. 11 diena.

1 komentaras: