2012/10/03

3 diena: apie migdolus ir loteriją

Skaičius 3 man šią savaitę turbūt lemtingas, nes kaskart norisi parašyti apie tris dalykus. Migdolų pieną (perku tokį, gaminuosi taip), super greitą migdolų ir kokosų sausainių gaminimo būdą (žr. komentarus)  ir loteriją. Bet rašysiu tik apie pastarąją. 




Prieš keletą savaičių paskelbiau loteriją skirtą laimėti anglų kalbos pamokai. Įdomu buvo išbandyti šią facebook'e ant kiekvieno kampo pasitaikančią galimybę kažką  laimėti. Buvo smalsu, kiek žmonių norės sudalyvauti. Kitavertus, pati pastaruoju metu esu laimėjusi keletą prizų, tad kodėl gi ir man nepasidalinus savo žiniomis.

Šiandien susitikau su laimingąja mokine, kuri buvo viena iš 7 (tik 7) norinčių laimėti. Labai džiaugiuosi, kad ji atvyko turėdama tikslą - pasiruošti  darbo pokalbiui, tad ji laiką praleido naudingai (tikiuosi :), o aš -smagiai! 


1 diena - čia.
2 diena yra čia.


4 komentarai:

  1. Kadangi blogas ne kulinarinis, trumpai rašau apie sausainius čia :)

    Gaminant migdolų pieną, lieka migdolų tirščiai, kuriuos galima išmesti arba suvalgyti :))) Tai jeigu šaldytuve rasit porą kiaušinių ir juos išplaksit su puse stiklinės cukraus, įbersit apie 100 g kokoso drožlių ir maždaug 2/3 puodelio sumaltų migdolų, galit gauti neblogą "tešlą", kurią imat šauktu ir dėliojat ant skardos. Kepti apie 15-20min 180-200 C temp. Proporcijos pas mane iš akies :) Sausainukai greitai atsidūrė skrandoj!

    AtsakytiPanaikinti
  2. Migdolu pienas, jeigu pirksite, gali buti su agavu sirupu, kaip sudetine dalimi (tai reiskia bus saldesnis siektiek ir daug kartu skanesnis nei be jo).

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Anonimiškas2012-10-04 08:22

      O kaip pačiam pasigaminti m.pieno?

      Panaikinti
  3. Migdolu piena gaminu taip: uzmerkiu nakciai puodeli migdolu, ryte juos sumalu blenderiu su sviezio vandens puodeliu ir keliom datulem, nukosiu tirscius, o skysti sumalu su bananais ir dar papildomai vandens puodeliu; tinka kavai uzbalinti, o vasara net braskes su tokiu "pienu" valgiau.

    AtsakytiPanaikinti