2012/10/10

10 diena: Kalifo rūmai, Marokas ir Tūkstantis pasakų


Šiandien papasakosiu apie vieną iš savo mėgstamiausių rašytojų Tahir Shah, persikėlusiu gyventi į Maroką ir nusipirkusiu ten riadą.


Jeigu dar neskaitei Tahir knygos "Kalifo rūmai" apie jo šeimos įsikūrimą Kasablankoje,  kovas su  skirtingo mentaliteto žmonėmis, džinais ir vietiniais prietarais, ir ką teko įveikti, norint atkurti visą rūmų grožį, privalai tai padaryti tuoj pat - šiandien arba šią savaitę! 

Užbūrė mane vieta, kokia virto kalifo rūmai, tad susiradau internete informaciją ir nuotraukas apie autorių, jo šeimą ir stebuklingus rūmus. Tokiais jie virto po titaniškų pastangų. Lietuviai nesuprastų, jeigu jų namo remontas vyktų tokiu būdu, kaip buvo remontuojama ši stebuklinga vietelė.

Jei planuoji kada nors keliauti į Maroką ar šiaip nori pasmalsauti ir sužinoti daugiau apie šią šalį, kultūrą ir vietinius ypatumus, autoriaus puslapyje ir bloge rasi ypač naudingos informacijos. 

O šiandien leidžiu sau atsipalaiduoti su naujai įsigyta jo knyga " Tūkstančio ir vienos nakties šalyje" ir "ieškau pasakos, kuri glūdi mano širdyje". Tikiu, kad pasakos ir istorijos savaip perteikia vidines žinias apie pasaulį ir jo tvarką.

Paskaitom ir pasikalbam? :)


Apie 31 dienos projektas - Mokymosi mėnuo (2012/10) idėją skaityti čia.

1 diena - čia.
2 diena yra čia.
3 diena yra čia.
4 diena yra čia.
5 diena yra čia.
6 diena yra čia.
7 diena yra čia.
8 diena yra čia.
9 diena yra čia

2 komentarai:

  1. Anonimiškas2013-03-08 19:11

    Knyga Kalifo rūmai - naivuolio romantiko pasakojimas apie vakariečio gyvenimo įpatumus Maroke. Puiku, kad rašytojas supranta, kokia praraja skiria jį nuo kitatikių (šiuo atveju, musulmonų). Viena yra suprasti, kita - leisti jiems (kitatikiams) su savimi taip elgtis ir (juokingiausia) - nuolat dėl to graužtis (!). Knyga puikiai tinka lengvam pasiskaitymui. Puikiai tinkanti serialų ir muilo operų mėgėjams. Stilius, vaizdų ir žmonių aprašymai - beverčiai. Tikrai tokia knyga savo namų bibliotekoje nesididžiuočiau.

    AtsakytiPanaikinti